Nieuw echoapparaat voor Verloskundigen praktijk Texel

Dankzij een lening van Stichting Samen één Texel heeft de Verloskundigen Praktijk Texel een nieuw 3d/4d echoapparaat aan kunnen schaffen. Het oude echoapparaat dat bij de start van de Praktijk in 1997 werd aangeschaft voldeed niet meer aan eisen van zowel de verloskundigen als die van cliënten. De vernieuwing betekent een flinke modernisering waardoor tevens de dienstverlening verder kan worden uitgebreid.

Theda Niehoff van de Verloskundigen Praktijk: “De daling van het aantal zwangere vrouwen op Texel maakt het voor onze praktijk moeilijk om een nieuw echoapparaat te kunnen aanschaffen. Door de hulp van Stichting Samen één Texel blijven we een volwaardige praktijk op het eiland en kunnen we de dienstverlening verder verbreden en verdiepen.”

Wim Eelman voorzitter van Stichting Samen één Texel:  “Één van de doelstellingen van de stichting is het ondersteunen van initiatieven als het gaat om welzijn en de verzorging van inwoners van de gemeente Texel. De aanvraag van de Verloskundigen Praktijk past hier uitstekend bij en we hebben dan ook niet lang getwijfeld over het verstrekken van een lening tegen lage rente met een verantwoorde aflossingstermijn. Het is een duidelijke verbetering van de zorg voor Texelaars”.

Een groot voordeel van de modernisering van de ‘machinekamer’ is het feit dat er veel meer onderzoeken op Texel kunnen plaatsvinden in plaats van ‘aan de overkant’. Samenwerking met meerdere medische disciplines is heel goed mogelijk. Zo biedt het apparaat de mogelijkheid om een galsteen op te sporen, een niersteen te ontdekken, de blaas te bekijken en nog tal van andere buikdiagnostiek onderzoek te doen. Vanaf heden kan er tevens voldaan worden aan de stijgende vraag van Texelse ouders om een zogenaamde ‘pretecho’ te laten maken.

Theda Niehoff: “Wij zijn erg blij met de komst van het nieuwe echoapparaat. Hierdoor is de continuïteit van de Praktijk vrijwel zeker gewaarborgd”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theda Niehoff 0222-313090