We blijven het Samen doen

We blijven het Samen doen

Ook in het nieuwe jaar wil Samen één Texel zich inzetten voor het verbeteren van zorg en welzijn op het eiland. Wij blijven projecten ondersteunen die bijdragen aan een vitale samenleving op Texel. Met een statutair vermogen van meer dan € 8,3 miljoen zijn we een fonds dat meetelt en daadwerkelijk het verschil kan maken. Het bestuur van Stichting Samen één Texel wordt gevormd door Texelaars die betrokken zijn bij het maatschappelijke leven op het eiland. Samen met u dragen wij ons steentje bij aan een mooi en leefbaar Texel. Met het accent op leefbaarheid voor alle leeftijdscategorieën, waarbij de aandacht en zorg voor ouderen en mensen met dementie prominent in beeld blijven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We zijn blij met de vele mooie projecten die we in 2022 hebben mogen ondersteunen. In totaal is ca. € 182.000 aan  bijdragen uitbetaald en ca. € 136.000 toegezegd. De beleggingsresultaten over 2022 zijn tegengevallen en hebben de beschikbare financiële ruimte voor bijdragen flink verlaagd. Om minder afhankelijk te zijn van de beleggingsresultaten is in 2022  opnieuw geïnvesteerd in grond; met in totaal zo’n 98 hectare grond in eigendom staat Samen één Texel op de kaart van Texel en levert daarmee een bescheiden bijdrage aan Texels landschapsbeheer.

In 2023 zijn we fris gestart met een nieuw logo, een nieuwe website op www.sameneentexel.nl en een nieuwe opzet voor de jaarlijkse nieuwsbrief. Met nieuw elan blijven we het samen doen!

Er zijn ook in  het nieuwe jaar weer voldoende uitdagingen op het gebied van zorg en welzijn. We verwachten een 5e fonds op naam te kunnen vestigen. Met een fonds op naam kun je iets goeds nalaten aan de Texelse samenleving en bepaal je zelf het doel,  in overeenstemming met de doelstellingen van Samen één Texel.

Mede namens de bestuursleden van Samen één Texel dank ik u hartelijk voor de fijne contacten en de warme samenwerking en wens ik u een positief en gezond 2023 toe.

Steven Bakker, voorzitter

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief!

Help ons met een donatie…

Betaal eenvoudig en veilig met

  • 0222 - 313 314
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Samen één Texel
  • Orchismient 23
  • 1796 AV De Koog

KVK nummer 41238563

website door WEBJONGENS