Skip to main content

Hoe kunt u ons helpen?

De kwetsbare groepen in onze Texelse samenleving hebben extra zorg en aandacht nodig. Stichting Samen één Texel bekommert zich om hun welzijn. Wij maken projecten mogelijk waar anders geen geld voor zou zijn.

Wij streven naar een vitale samenleving waar elke Texelaar meetelt. Samen met u, want zonder uw hulp beginnen wij niets. Samen kunnen we zorgen voor een prettig leefklimaat op ons eiland.

Via collecten, bijdragen of schenkingen van particulieren en instellingen, erfenissen, legaten en (periodieke) donaties komt onze stichting aan haar financiële middelen. Wij zorgen ervoor dat uw gift op een goede, verantwoorde manier op Texel en aan Texelaars wordt besteed.

Wilt u helpen?

Misschien wilt u eens nadenken over een schenking, periodieke donatie, legaat of andere vorm van steun. Of misschien heeft u ideeën of suggesties waaraan wij uw bijdragen zouden kunnen besteden. Graag gaan wij daarover met u in gesprek. Neemt u gerust contact op met ons. Dan kunnen we over uw ideeën en vragen van gedachten wisselen.

Erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

De Stichting Samen één Texel is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de stichting geen schenkbelasting hoeft te betalen over een gift. Ook hoeft de stichting geen erfbelasting over ontvangen erfenissen te betalen. De bestuursleden ontvangen geen beloning, wel een onkostenvergoeding en vacatiegeld.

Uw gehele gift, donatie en/of schenking komt daarom ten goede aan de projecten die wij ondersteunen. Kijk voor meer informatie over ANBI op www.anbi.nl. Het RSIN nummer van de Stichting Samen één Texel is 8033.22.926.

Samen één Texel is mede afhankelijk van giften, schenkingen en legaten

Fonds op naam

Het is het mogelijk een Fonds op Naam te vestigen, eventueel met daaraan gekoppeld een bepaalde bestemming, passend binnen de doelstelling van Samen één Texel. U heeft daarbij de mogelijkheid om een door u zelf gekozen naam aan dit fonds te geven of anoniem te blijven. Samen met u kunnen we de wensen in kaart brengen en kijken welke fiscale, juridische en organisatorische aspecten aan de orde zijn. Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden omtrent een Fonds op Naam, neem geheel vrijblijvend contact op met onze voorzitter Steven Bakker.

Eenmalige of periodieke donatie

U kunt ons steunen door een eenmalige gift of periodieke schenking te doen. Dit kan zowel een klein of groter bedrag zijn. Op onze website kunt u eenvoudig een bedrag overmaken via iDeal.

Betaal eenvoudig en veilig met

Bestaande fondsen op naam

Support Rob fonds

In 2023 is de stichting Support Rob opgeheven en is het batig saldo van € 189.000 overgedragen aan Samen één Texel. Beide partijen hebben zich gezamenlijk ingespannen om een passende nieuwe bestemming voor het geld te vinden. Het saldo is ondergebracht in een nieuw fonds op naam: het Support Rob fonds en zal worden gebruikt om poliklinische kankerbehandelingen op Texel mogelijk te maken.

Steunfonds St. Jan

In 2015 heeft de Texelse Steunstichting St. Jan besloten om de stichting te liquideren en de taken  over te dragen aan de Stichting Samen één Texel. De steunstichting heeft met het overdragen van haar vermogen van ca. € 600.000 haar vertrouwen uitgesproken in de wijze waarop de Stichting Samen één Texel gestalte geeft aan haar maatschappelijke betrokkenheid door ondersteuning van projecten op het gebied van welzijn, gezondheid en huisvesting.

Tante Henderien Slik-Stark-fonds

In november 2019 heeft Stichting Samen één Texel een bedrag van € 91.670 ontvangen uit de nalatenschap van mevrouw Henderien Slik-Stark, oud-inwoonster van Oosterend.

De wens van de schenker is dat het bedrag van deze nalatenschap ten goede zal komen aan het Verpleeghuis Texel. We zijn bijzonder blij met deze schenking en zullen deze wens uiteraard respecteren.

Lena Smit-Zutphen fonds

In september 2014 heeft de Stichting Samen één Texel een bedrag van € 130.000 ontvangen uit de nalatenschap van mevrouw Lena Smit-Zutphen. Haar wens is dat het bedrag van deze nalatenschap ten goede zal komen aan het Verpleeghuis Texel. We zijn bijzonder blij met deze schenking en zullen deze wens respecteren.

Palmfonds

In november 2021 heeft Stichting Samen één Texel een bedrag van € 10.000 ontvangen.

De wens van de schenker is dat dit fonds, geheten het Palmfonds, ten goede zal komen aan zorg en welzijn op het eiland. De schenker heeft hiermee het vertrouwen uitgesproken in de wijze waarop Samen één Texel gestalte geeft aan haar maatschappelijke betrokkenheid op het gebied van welzijn, gezondheid en huisvesting.

We zijn bijzonder blij met deze schenking én met het in ons gestelde vertrouwen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief!

Help ons met een donatie…

Betaal eenvoudig en veilig met

  • 0222 - 313 314
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Samen één Texel
  • Orchismient 23
  • 1796 AV De Koog

KVK nummer 41238563

website door WEBJONGENS