Skip to main content

Support Rob fonds

In 2023 is de Stichting Support Rob opgeheven en is het batig saldo van € 189.000 overgedragen aan Samen één Texel.

Beide partijen hebben zich gezamenlijk ingespannen om een passende nieuwe bestemming voor het geld te vinden. Het saldo is ondergebracht in een nieuw fonds op naam: het Support Rob fonds en zal worden gebruikt om poliklinische kankerbehandelingen op Texel mogelijk te maken.

Rob Daalder

Iedereen kan het zich nog wel herinneren: de 24-uurs radio-uitzending met Aaron en Sil op Radio Texel, ontbijtjes voor het goede doel, auto’s wassen, de Snertrun. Als één Texel werden er in 2018 en 2019 allerlei activiteiten en evenementen op touw gezet voor de crowdfundingsactie van Stichting Support Rob. En met succes; het leverde een bedrag op van 250.000 euro.

Texelaar Rob Daalder was een knokker en een vechter. Na meerdere heftige tegenslagen in zijn leven kwam de diagnose van het zeldzame liquorhypotensiesyndroom. Stichting Support Rob werd in het leven geroepen om middels crowdfunding het benodigde geld bijeen te krijgen voor een kostbare operatie in Amerika. Desondanks is Rob in juli 2019 na de operatie helaas overleden.

Polikliniek op Texel

Het geld van het Support Rob fonds zal worden aangewend voor poliklinische behandelingen van patiënten met kanker op Texel. Hier wordt de Noordwest Ziekenhuisgroep bij betrokken, zij zien dit initiatief ook als een mooie kans.

Vóór 2031

Mocht het vóór 2031 niet gelukt zijn om dit doel te realiseren, dan komt het geld uit het fonds ten goede aan een andere passende bestemming, namelijk initiatieven op het gebied van sport en beweging voor de Texelse jeugd. Ter nagedachtenis aan Rob Daalder, die bijna zijn hele leven lang betrokken is geweest als jeugdtrainer bij het amateurvoetbal op Texel. 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief!

Help ons met een donatie…

Betaal eenvoudig en veilig met

  • 0222 - 313 314
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Samen één Texel
  • Orchismient 23
  • 1796 AV De Koog

KVK nummer 41238563

website door WEBJONGENS